Purtarea înseamnă apropiere, liniște, încredere, libertate. Dar pentru ca părintele și copilul să se bucure pe deplin de un sistem de purtare, este esențial ca acesta să fie pus corect. Reglajele corecte garantează siguranța celui mic și scutesc purtătorul de dureri sau eventuale neplăceri.

Înainte de purtare

Citiți întotdeauna instrucțiunile înainte de asamblare și folosire.

 • Verificați că toate buclele, fixările și reglajele sunt sigure înainte de fiecare utilizare.
 • Înainte de fiecare utilizare, verificați dacă există cusături rupte, curele rupte sau țesături și elemente de fixare deteriorate.
 • Încetați utilizarea sistemului dacă piesele lipsesc sau sunt deteriorate.
 • Asigurați plasarea corectă a copilului în marsupiu, inclusiv așezarea picioarelor.
 • Nu folosiți niciodată un sistem de purtare când echilibrul sau mobilitatea sunt afectate din cauza exercițiilor fizice, somnolenței sau a condițiilor medicale.
 • Nu purtați niciodată un marsupiu în timp ce conduceți sau sunteți pasager într-un autovehicul.
 • Până când copilul se poate susține singur, panoul ar trebui să-i acopere spatele pentru a oferi sprijin coloanei vertebrale de-a lungul întregii secțiuni.
 • Nu desfaceți niciodată centura din talie înainte de a scoate copilul din sistemul de purtare.
 • Înălțimea optimă pentru copilul tău în sistem este locul în care îl poți „săruta pe frunte”.
 • Panoul trebuie să ajungă de la genunchi la altul. Nu ar trebui setat prea lat sau prea îngust.
 • În poziția corectă, genunchii trebuie să fie așezați deasupra fundului, în poziția „M”. Este cea mai bună poziție pentru dezvoltarea articulațiilor șoldului.

În timpul purtării

AVERTISMENTE:

 • Monitorizați constant copilul și asigurați-vă că gura și nasul nu sunt
 • Pentru copiii cu greutate mică la naștere și copiii cu afecțiuni medicale, solicitați sfatul unui medic înainte de a utiliza un sistem de purtare.
 • Asigurați-vă că bărbia copilului dvs. nu se sprijină pe piept, deoarece respirația poate fi restricționată, ceea ce poate duce la sufocare.
 • Pentru a preveni orice pericol, asigurați-vă că cel mic este poziționat în siguranță în sistemul de purtare.
 • Echilibrul poate fi afectat negativ de mișcarea dvs. și de cea a copilului dumneavoastră.
 • Aveți grijă când vă aplecați în față sau în lateral.
 • Sistemele de purtare nu sunt potrivite pentru utilizare în timpul activităților sportive ce implică efort fizic.

În ceea ce privește îngrijirea sistemelor, toate instrucțiunile de spălare și mentenanță pot fi găsite pe eticheta atașată de produs.

Ajustarea sistemului pentru purtarea în față

Înainte de prima utilizare, aruncați o privire atentă asupra sistemului și purtați-l fără copil, pentru a afla cum funcționează catarama și sistemul de strângere a curelelor. Apoi, reglați bretelele, centura din talie și puntea (materialul dintre picioarele copilului).

Prindeți sistemul cu catarama de la centură și așezați-l la nivelul taliei. Cât de sus sau de jos trebuie așezată centura depinde de mărimea copilului și de înălțimea ta. În cazul copiilor mai mici, se recomandă așezarea centurii deasupra taliei – astfel încât capul copilului să fie la nivelul „sărut pe frunte”. Cu un copil mai mare, cu siguranță este mai confortabil să fixați centura sub talie, pe șolduri.

Următorii pași de ajustare a unui sistem se aplică oricărui sistem de purtare cu catarame (SSC- soft structered carrier), indiferent de brand.

 1. Puneți catarama sub elasticul de protecție și fixați-o pentru a auzi „clic” (pentru a vă asigura că aceasta a fost fixată corect).Trageți banda astfel încât centura să strângă talia.
 2. Mutați panoul din spate în față și asigurați-vă că acesta este simetric.
 3. Luați copilul și îmbrățișați-l în poziție verticală, chiar peste punte. Picioarele lui trebuie poziționate de o parte și de alta, astfel încât puntea să ajungă de la un genunchi la altul.
 4. Țineți copilul cu o mână și panoul cu cealaltă mână de jos; trageți ușor panoul pe spatele copilului, de jos până la gât.
 5. Ținând copilul în sistem cu mâna stângă, puneți mâna dreaptă pe cureaua de umăr a marsupiului și aranjați-o ca și cum ați pune o geantă pe umăr
 6. Repetați și în cealaltă parte. Amintiți-vă că atât timp cât ambele curele nu sunt pe umeri, trebuie să țineți copilul cu una dintre mâini.
 7. Strângeți catarama în spate, unind ambele curele de umăr. Reglați sistemul prin strângerea sau slăbirea acesteia, până când simțiți că bretelele stau confortabil pe umeri.
 8. Acum – trăgând chingile – reglați bretelele astfel încât panoul să îmbrățișeze și să atragă copilul aproape de tine. Materialul are rolul de sprijinire a spatelui copilului, să nu-l lăsați prea liber.
 9. În cele din urmă, verificați dacă cel mic este poziționat simetric în sistemul de purtare (panoul ajunge de la un genunchi la celălalt) și dacă partea inferioară a copilului se încadrează în panou. Dacă nu – încercați să mutați ușor copilul. În poziția corectă, genunchii ar trebui să fie așezați deasupra fundului, în așa-numita poziție „M”.
 10. Dacă este necesar, folosiți gluga pentru a proteja capul copilului împotriva soarelui sau pentru a oferi sprijin atunci când copilul adoarme.

Pentru consultanță în reglarea sistemului ne puteți contacta oricând, folosind datele de pe site. Dacă nu aveți încă un sistem de purtare sau vreți să cumpărați unul nou, la Navels găsiți sigur ce vă trebuie.

Distribuie: