Da, știm, vara nu e chiar după colț, dar nici mult nu mai este. Iar cum în acest an am fost oarecum privați de primăvară, intenționez să recuperăm tot timpul pe care l-am fi petrecut afară. Urmează muuuultă joacă în aer liber, plimbări, drumeții, plajă, câte ceva pentru fiecare iubitor de natură.

Entuziasm avem, vreme bună este (și chiar dacă nu ar fi, nu-i un impediment), ne lipsea doar echipamentul de joacă în ton cu atâta bucurie. Iar noile colecții de îmbrăcăminte din fibre naturale, încălțăminte barefoot și sisteme de purtare au rezolvat și această problemă.

Lână merinos și mătase

 Engel aduce primăvara în garderobă cu o nouă gamă de tricouri și body-uri cu mânecă scurtă, în culori la fel de frumoase precum fibrele folosite. Cu 70% lână merinos organică și 30% mătase, nici că se putea o combinație mai inspirată pentru vremea caldă. Rezultatul este un material 100% moale, aerisit și prietenos cu mediul și pielea copilului.

Despre șirul nesfârșit de beneficii pe care le are lâna merinos puteți citi și în alte articole de pe blog, dar ce trebuie reținut este că:

  • Poate absorbi cantități mari de apă, preia transpirația și elimină senzația de umezeală. Pielea copiilor rămâne astfel uscată, iar cei mici se pot juca nestingheriți perioade lungi de timp.
  • Ajută corpul să își menține temperatura constantă, ceea ce o face ideală pentru vară. La temperaturi ridicate, îmbrăcămintea din lână poate evita riscul supraîncălzirii.
  • Se păstrează foarte bine. Lâna are o proprietate naturală de a respinge murdăria și mirosurile neplăcute.
  • Are viață lungă. Este de șase ori mai durabilă decât bumbacul, rezistă la uzură și la temperaturi extreme.
  • Urmează forma corpului, astfel că mișcările celor mici nu vor fi stingherite în explorările lor variate.

Lâna folosită la hainele Engel provine exclusiv din surse organice, prin procedee care nu stresează oile. Engel folosește materie primă doar de la ferme ce respectă reglementările ecologice și cerințele privind bunăstarea animalelor.

Mătasea mulberry, folosită la îmbrăcămintea Engel, are cel mai înalt grad de puritate printre diferitele tipuri ale acestei fibre. Este țesută din filamente individuale foarte lungi iar materialul rezultat este extrem de fin. Mătasea mulberry este 100% naturală, hipoalergenică și fără miros. Conține în mod natural sericină, o proteină care reduce riscul declanșării unei reacții alergice.

Combinația de lână merinos organică și mătase pură susține un climat sănătos pentru pielea copilului prin reglarea temperaturii și a umidității. Proporția nu este întâmplătoare: blendul este conceput astfel încât să pună potențeze proprietățile individuale ale fiecărei fibre. Hainele pot fi purtate tot anul: ca atare în sezonul cald și ca strat de bază când este mai rece.

Iar culorile sunt delicioase: zmeriu, șofran, roz somon, orhidee și albastru glaciar.

Pentru picioare pufoase și jucăușe

Vestimentația ștrumfilor se va completa perfect cu o pereche de șosete sau dresuri fine din lână și bumbac organic Grödo. Moi, confortabile, călduroase, perfecte pentru orice anotimp și disponibile în culori la fel de plăcute.

Pentru piciorușe zburdalnice, încălțămintea tip mers desculț asigură naturalețea mișcărilor și le permite să se dezvolte armonios. Maleabilă, aerisită, din materiale naturale, este numai bună pentru primăvară și vară. Este potrivită pentru primii pași, dar și pentru copiii ale căror piciorușe nu stau locului.  Printurile colorate se vor asorta perfect cu îmbrăcămintea.

Nu putem vorbi despre îmbrăcăminte veselă și naturală fără a aminti de Småfolk. În combinații de lână și bumbac organice, hainele Småfolk sunt ușoare și plăcute la atingere. Colecțiile sunt gândite astfel încât să se poată asorta și combina cu ușurință între ele.

 

Să avem, așadar, zile cu soare și plimbări jucăușe!

Sursă cover photo: pixabay.com
Distribuie: