Marsupiu ergonomic de purtare a bebelușului schimbă modul în care bebelușii sunt implicați în viața părinților. Oferă celor din urmă libertatea de a continua să facă lucruri care le aduc plăcere, de a călători, de a realiza banalele activități cotidiene. Activități precum gătit, plata facturilor, cumpărături sau curățenie, de a se bucura pe deplin de această nouă etapă din viața lor.

Babywearing, o mare de beneficii

Există numeroase motive pentru care să optați pentru babywearing. Pentru un nou-născut, contactul cu un părinte este important pentru reglarea ritmului cardiac și a temperaturii. Această apropiere reduce, de asemenea, colicile, iar poziția verticală ajută în cazul bebelușilor cu reflux. De aceea, copiii purtați plâng, de obicei, mai puțin și au o stare generală mai bună. În plus, există studii care au arătat că apropierea fizică în prima parte a vieții contribuie la dezvoltarea emoțională a copilului.

Folosirea corectă a unui sistem ergonomic de purtare susține creșterea sănătoasă a copiilor și este chiar recomandată în cazul displaziei de șold și a bebelușilor prematuri.

Mamele care se confruntă cu depresia postnatală pot beneficia de avantajele babywearing-ului. Dacă trec prin stări de tristețe, epuizare, anxietate, care le-ar putea împiedica să interacționeze așa cum și-ar dori cu nou-născutul, apropierea fizică ar contrabalansa un eventual sentiment de vinovăție sau neputință. Există și o explicație medicală: contactul piele-pe-piele ridică nivelul oxitocinei, numit și hormonul fericirii, care contribuie la creșterea încrederii, reducerea senzației de teamă și declanșarea instinctului matern.

Optarea pentru un sistem de purtare în detrimentul altui mijloc de transportare a copilului poate fi și o decizie financiară, deoarece un sistem de calitate costă mai puțin decât un cărucior bun.

Alți părinți aleg să își poarte copilul pentru simplul motiv că se bucură de apropierea de cel mic. Iar noi ne dorim să prelungim cât mai mult fericirea lor, oferindu-le opțiuni de sisteme care să le satisfacă nevoile.

Un marsupiu ergonomic pentru fiecare

Wrap-ul țesut susține perfect corpul unui bebeluș și asigură suport optim și în cazul unui toddler, fiind astfel o investiție de lungă durată. Necesită puțină îndemânare, însă după câteva încercări, cei mai mulți părinți ajung să nu se mai desprindă de acest tip de sistem. Este extrem de versatil datorită multitudinii de legături posibile, poate fi folosit atât în față cât și în spate și este disponibil într-o multitudine de printuri.

Wrap-ul elastic este o alegere foarte bună în cazul nou-născuților. Este ușor de folosit însă devine incomod pe măsură ce copilul crește; în general, poate fi utilizat fără probleme în primele de 6, 7 luni.

Sling-ul cu inele este o fâșie de wrap țesut prevăzut cu inele de reglare. Este ideal pentru vară, ușor de montat și poate fi folosit încă de la naștere.

Mei tai și wrap tai sunt prevăzute cu un panou care sprijină spatele copilului și bretele late care se pot lega în față sau în spate. Este un sistem facil de utilizat și unele modele permit purtarea încă de la naștere.

SSC-ul (soft structured carrier) este un tip de sistem foarte popular, ușor de folosit și cu durata de utilizare destul de lungă. Unele modele pot fi folosite de la naștere însă, de regulă, se recomandă folosirea SSC-ului când copilul are deja 5, 6 luni. Există variante baby sau standard și toddler, care susțin fără probleme copii de până la 20 de kilograme. Pot fi, de asemenea, fixe sau reglabile, caz în care puntea și panoul se ajustează în funcție de vârsta copilului.

Marsupi este asemănător unui SSC, însă bretele se aseamănă unui mei tai și se prind printr-un sistem de benzi velcro, spre deosebire de SSC, care are catarame. Poate fi o alegere foarte bună în primul an de viață al copilului.

Onbu este un sistem destinat purtării în spate a copilului, fiind prevăzut cu un panou și bretele. Deoarece nu are centură care să se prindă la mijloc, poate fi folosit și de femeile însărcinate.

Concluzie?

Copiii purtați într-un marsupiu ergonomic experimentează diferit mediul înconjurător. Se mișcă în ritmul părintelui, văd și aud mai clar imaginile și sunetele pe care le întâlnesc, participă la interacțiunile celui care îi poartă. Știu mereu că sunt iubiți și protejați și că mama, tatăl sau altă persoană în grija căreia se află sunt acolo, pregătiți oricând să le ofere o îmbrățișare.

Toată gama de marsupii ergonomice o găsiți aici 

Nu ezitați să ne contactați la 0725 196 888 unde un consultant în babywearing acreditat Die Trageschule vă va ajuta să luați decizia potrivită pentru familia dumneavoastră.

Distribuie: