Afară toamna și-a intrat bine în drepturi, iar vremea capricioasă este o provocare pentru parinții care nu știu ce activități să mai facă pentru a-i scoate pe cei mici din rutina zilnică și a-i ține cât mai mult timp afară, în aer liber. Dacă cei mai mulți aleg să meargă la munte pentru o vacanță scurtă, nici o vizită la mare nu este de neglijat, deși sezonul estival s-a încheiat deja de ceva timp.

 

Ce opțiuni avem?

La prima vedere nu este o opțiune pe care ai putea să o iei în calcul, însă toamna la mare este chiar o idee bună, de care ai putea să te bucuri împreună cu toată familia, iar copii îți vor fi cu siguranță recunoscători pentru alegerea făcută.

Plajele sunt libere, iar tu poți profita în voie de ele. Toată aglomerația și agitația sezonului dispar, lăsând în urmă doar zgomotul valurilor și al pescărușilor. Copiii pot să alerge liniștiți, să facă zgomot, să cânte și să se veselească fără să duci grija celor din jur sau a faptului că se pot rătăci într-o clipită. Iar scoicile și melcii sunt pe alese, toate la dispoziția lor.

Nu este de ignorat nici aspectul financiar, totul este mai ieftin toamna la mare, cazările sunt ușor de găsit, la fel și locurile la restaurant sau la terasă. Iar cu surplusul de bani poți să îți bucuri copii cu jucării atent alese din materiale naturale, exact pentru nevoile lor.

Și celelalte atracții turistice sunt lipsite de vizitatori în această perioadă, așa că poți profita să îi duci pe copii la Microrezervație și să descoperiți împreună specii inedite de animale sau poți merge la Delfinariu pentru o reprezentație unică a delfinilor iubitori. Nici acvariul, sau pentru copii mai mari, planetariul nu sunt de neglijat. De asemenea, o vizită la muzeele constănțene va fi binevenită atât pentru copii, cât și pentru adulți.

O idee grozavă este și un picnic pe plajă, ceea ce în plin sezon ar fi greu de realizat. Poți să iei masa în familie și să te bucuri de o priveliște grozavă și de atmosfera liniștită din jur. trebuie să iei cu tine doar bună dispoziție și alimente sănătoase și hrănitoare pentru întreaga familie.

 

Ce să ai în vedere?

Deși mercurul din termometre ne dă vești bune, la mare bate vântul, așa că pune în bagajul tău îmbrăcăminte din fibre naturale pentru copiii tăi. Ei se vor simți cu siguranță comod și vor putea să desfășoare în voie, iar tu vei avea certitudinea că micuții sunt protejați cu cele mai potrivite haine.

Dacă de cele mai multe ori soarele este sus pe cer cât e ziua de lungă, toamna își cere drepturile, așa că apare uneori și ploaia. Puțini știu cum e toamna la mare când plouă. Plaja este plină de băltoci numai bune de sărit în ele, picioarele se afundă în nisipul umed, iar aerul este proaspăt și curat și nu îi lipsește izul sărat. Dacă deja te-ai asigurat că cei mici sunt îmbrăcați corespunzător, în picioare au nevoie de cizme de cauciuc adecvate momentului. Nici aici nu ar trebui făcut rabat, ci alese cizme pentru ploaie din cauciuc natural, care să bucure piciorușele jucăușe și să ofere cea mai bună protecție și confort.

Lucrurile pe care le considerăm noi utile?

Nu lăsa acasă sistemul de purtare! Plimbările lungi pe malul apei sunt minunate în acest moment al anului. Copiii îți vor fi recunoscători pentru o pauză binemeritată, poate chiar vor trage și un pui de somn la pieptul mamei.

De asemenea, nu uita să iei jucăriile pentru nisip. Deși nu mai este așa cald, iar marea nu mai este potrivită pentru bălăceală, cei mici cu siguranță vor vrea să se joace în nisip, să modeleze, să construiască castele și să își dea frâu liber imaginației.

Uneori ai nevoie să ieși din tipar, să faci ceva nou ca să te încarci cu energie pozitivă și poate că o vacanță la mare, în liniștea tomnatică care o caracterizează acum, este tot ce ai nevoie. Este evadarea cea mai potrivită din cotidian, mai ales că o parte mare din grijile unei vacanțe cu cei mici la plajă în plin sezon dispar, iar tu poți să iei o pauză și să te relaxezi. Nu sta pe gânduri, fă bagajele și hai la mare!

Iar dacă ai uitat ceva acasă, te așteptăm la Navels, pe Bulevardul Mamaia, numărul 281 C, cu o programare înainte și noi cu mare drag te vom ajuta să ai o vacanță reușită toamna la mare.

 

Surse foto: pinterest.com, pixabay.com

Distribuie: