Rezultatele testarii ADAC, mai 2024

ADAC a evaluat 24 de scaune auto din diverse categorii, acordand atentie sigurantei, usurintei in utilizare, ergonomiei si continutului de substante nocive, asa cum presupune testatrea lor bi-anuala.

Printre acestea, doua modele au fost clasificate ca „deficiente” datorita contaminarii cu substante nocive : Silver Cross Discover i-Size și Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist

Un total de 15 scaune au fost calificate ca „Bune”, iar sapte au primit evaluarea „Satisfacator”.
Scaunele clasificate ca „Bune” sau „Satisfacatoare” sunt recomandate de ADAC, acestea depasind adesea cerintele legale. Acest lucru subliniaza succesul ADAC in ridicarea standardelor de siguranta si calitate ale scaunelor auto pentru copii.

La finalul articolului veti gasi fiecare scaun auto testat cu link-ul catre test.

 

Castigatorul testelor a fost desemnata scoica auto Nuna Pipa Urbn ce are isofix integrat! Acest model a impresionat prin caracteristicile sale de siguranta si confort, primind o nota exceptionala de 1,6 de la ADAC. Nuna Pipa Urbn este apreciata pentru usurinta in instalare datorita sistemului sau Isofix inovativ, care minimizeaza riscul de montare incorecta si asigura o fixare stabila si sigura in vehicul. Designul sau ergonomic ofera sprijin adecvat pentru cap si spate, elemente cruciale pentru protectia infantila in primul an de viata. De asemenea scoica usoara, de doar 3.3 kg, se instaleaza in masina datorita unui sistem ISOFIX avansat. Scoica nu are baza, iar conectorii isofix sunt direct integrati in scoica, astfel ca aceasta se poate instala rapid si usor atat in masina personala, cat si in masinile ce deservesc transportului public. 

Un scaun auto iubit de multi parinti care a reusit sa surprinda, din nou, este Maxi-Cosi Mica 360 Pro nota obtinuta de acesta fiind de 2.2. Acest scaun este apreciat pentru functionalitatea sa de rotire la 360 de grade, care faciliteaza plasarea si scoaterea copilului din scaun. Acest model este adecvat pentru utilizare indelungata, de la nastere pana la patru ani, datorita constructiei robuste si confortabile. De asemenea, dispune de o extensie laterala care simplifica fixarea centurii de siguranta, adaugand un plus de comoditate in utilizarea zilnica.

Din categoria scaunelor auto inaltatoare ne-a atras atentia modelul Avova Sora-Fix cu nota 2,0. Avova Sora-Fix este conceput pentru copii de la patru ani pana la o inaltime de 150 de centimetri. Acest scaun ofera o stabilitate superioara datorita fixarii suplimentare cu sistemul Isofix, care impiedica alunecarea scaunului in timpul virajelor. Acest model este ideal pentru calatoriile lungi, oferind suport adecvat pentru spate si gat, contribuind astfel la o postura sanatoasa pe durata calatoriei.

 

Este de mentionat scaunul auto Joie i-Spin XL, un model care a fost evaluat cu calificativul „Satisfacator” si o nota generala de 3, dar a obtinut „Bine” in ceea ce priveste siguranta, cu o nota de 2.4. Acest scaun este conceput pentru o perioada de utilizare extinsa, oferind posibilitatea de a fi folosit pentru copii pana la aproximativ 12 ani (aprox 150 cm), cu montarea in sensul opus directiei de mers care, odata instalata, ofera o protectie foarte buna in caz de accident. Montarea in directia de mers este permisa cel mai devreme dupa 15 luni.

Ce este ADAC si de ce este importanta aceasta testare?

Daca sunteti in cautarea unui scaun auto sau ati achizitionat deja unul pentru copil,  probabil sa fi auzit despre testele efectuate de ADAC. Acestea reprezinta un punct de referinta in materie de siguranta pentru dispozitivele de transport destinate copiilor.

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) conduce anual evaluari independente asupra unor modele noi de scaune auto pentru copii, achizitionate in mod anonim, fara ca producatorii sa aiba posibilitatea de a influenta selectia sau rezultatele. Informatiile despre modelele testate devin publice doar odata cu publicarea rezultatelor.

Despre testarile ADAC gasiti mai mult informatii aici.

Toate rezultatele testarilor ADAC de pana acum le gasiti direct la ei pe site aici

Dacă nu sunteți siguri ce scaun s-ar potrivi cel mai bine pentru familia voastră, vă așteptăm în Constanța, pe Bd. Mamaia 281C și găsim împreună soluția optimă. De asemenea, ne puteți contacta folosind datele de pe site.

Aceste scaun au fost testate in sesiunea din mai 2024. Sunt aranjate in ordinea notelor.

Nuna Pipa Urbn 

Cybex Cloud G i-Size+ Base G

Lionelo Astrid i-Size + Astrid i-Size Base

Avionaut Cosmo + IQ Base 2.0 C

Avionaut Cosmo

Avova Sora Fix

Cybex Cloud G i-Size

Maxi-Cosi RodiFix Pro2

Maxi-Cosi Pebble 360 Pro2 + FamilyFix 360 Pro

Maxi Cosi Pebble 360 ​​Pro2

Cybex Sirona Gi i-Size

Lionelo Astrid i-Size

Maxi-Cosi Mica 360 Pro

Britax Römer Hi-Liner

Cybex Sirona G i-Size + Base G

Britax Römer King Pro

Kinderkraft Xpand 2 i-Size

Jané Concord iXpert

Joie i-Spin XL

Storchenmühle Niki Start M

Britax Römer Safe-Way M

Storchenmühle Niki Start

Silver Cross Discover i-Size

Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist

 

Sunt Anda și îmi doresc ca toți copiii să fie protejați, în brațele părinților și dincolo de ele. Sunt expert certificat în transportul în siguranță al copiilor acreditat de IOSH (Institution of Occupational Safety and Health), o organizație mondială cu tradiție care asigură instruirea în domeniul siguranței și sănătății ocupaționale. Sunt, de asemenea, consultant în babywearing acreditat de Școala de Babywearing Die Trageschule din Dresden, rețeaua globală a specialiștilor din această sferă de activitate.

Dacă doriți o consultație online aici găsiți mai multe informații.

Distribuie: