Pentru că știm că v-ați documentat suficient despre criteriile de alegere a unui scaun auto pentru copii (dacă mai este nevoie, găsiți informații și aici), vă spunem acum ce să nu faceți atunci când mergeți la cumpărături.

Nu cumpărați scaune auto de la firme necunoscute

În cazul scaunelor auto, brandul garantează calitatea. Un articol de la un producător cunoscut înseamnă cercetare, teste de siguranță și materiale de calitate. Pe scurt, siguranța copilului. Scaunele fabricate de firme care nu sunt specializate în acest domeniu ar putea să nu ofere celui mic o poziție confortabilă la drum. Să conțină materiale dăunătoare. Sau să nu fi trecut prin testări pentru a vedea cum se comportă în caz de accident. Este adevărat că și diferența de preț este considerabilă. Dar ajungem astfel la următoarea recomandare.

Nu faceți economie (prea mare)

Scaunele auto costă. Este clar că nu sunt cele mai ieftine articole de pe lista de cumpărături a părinților. Însă merită, pentru că oferă protecție pasagerului. Chiar dacă nu vorbim despre accidente, gândiți-vă cât de des mergeți cu mașina la piață, în parc, la doctor. În tot acest timp, copilul are nevoie de o poziție comodă și de materiale care să nu îl irite. Scaunele auto bune fac și părinților viața mai ușoară. Se montează simplu și sigur. Sunt mai ușor de gestionat atunci când poziționați copilul în scaun sau îl ajutați să coboare. Și, mai mult decât atât, vă oferă liniște pentru că știți că cel mic călătorește în siguranță.

Nu cumpărați de pe site-uri străine

Știm că sunt o mulțime de site-uri străine care par să ofere produse originale la prețuri mult mai mici, dar există șansa să regretați achiziția. În primul rând, articolul ar putea fi contrafăcut. Și chiar dacă este original, cel mai probabil garanția oferită nu se aplică și pentru România. Dacă scaunul nu vi se potrivește sau este livrat cu un defect, va fi dificil să îl returnați și să vă recuperați banii.

Nu luați un scaun auto second-hand

Este tentant să cumperi un scaun auto bun la jumătate de preț, dar această reducere vine la pachet cu o serie de riscuri. Nu cunoașteți istoricul produsului, cum a fost întreținut, dacă are componente schimbate sau, și mai grav, dacă a fost implicat în vreun accident. Excepție fac lucrurile provenite de la rude sau prieteni, despre care știți sigur că sunt în stare perfectă de funcționare.

Nu cumpărați un model care a fost rechemat

Un produs rechemat este cel asupra căruia s-au descoperit defecte sau probleme după ce a fost pus în vânzare. Poate fi vorba despre mobilă, mașini, biscuiți, detergenți sau aproape orice altceva. Inclusiv scaune auto. Asta înseamnă că ceva nu a funcționat bine în procesul de producție sau distribuție, iar rezultatul este un articol cu potențial periculos. Înainte să cumpărați un produs, verificați dacă acesta nu este pe lista obiectelor rechemate. Unii producători oferă opțiunea înregistrării produsului pe site. Astfel că veți fi alertați în cazul în care se descoperă ulterior nereguli.

Nu cumpărați fără să testați

Majoritatea producătorilor pun la dispoziție o listă cu mașinile compatibile pentru fiecare model de scaun auto. Nu ar strica însă să testați dispozitivul în propriul autoturism înainte de a-l cumpăra. Așa vedeți nu doar dacă se poate monta, dar și cât de ușor este pentru voi să-l manevrați. Ar putea chiar și micul pasager să verifice dacă stă confortabil.

În Constanța, găsiți la Navels și modele pentru testare.

 

Sursă imagini: Pixabay, Flickr
Distribuie: