Sunt mici, nu costă mult dar ușurează considerabil plimbările și călătoriile cu mașina alături de un bebeluș. Pe lângă achizițiile majore pe care le fac părinții, aceste accesorii utile ar trebui trecute pe lista de cumpărături de la început de drum.

1. Oglinda pentru scaunul auto este esențială, mai ales dacă dispozitivul este instalat cu spatele la sensul de mers. Specialiștii în siguranța transportului recomanda ca micii pasageri să călătorească rear-facing pentru cât mai mult timp și există scaune care permit acest lucru până aproape de șase ani. Dar chiar și dacă veți trece mai devreme la forward-facing, cel puțin în primul an de viață, bebelușul tot va fi amplasat cu spatele la voi.

Oglinda auto se prinde pe tetiera din spate. Din această poziție, conducătorul poate vedea bebelușul privind în oglinda retrovizoare. Drumul va deveni mai puțin stresant pentru părinte, care poate astfel să se concentreze asupra condusului, fără să fie nevoie să întoarcă tot timpul privirea.

Bebelușii adoră să privească fețe, iar oglinda auto îi va ajuta să analizeze părțile feței, mimica și, într-un final, să realizeze că figurile pe care le văd sunt chiar ale lor. Pentru copiii cărora nu le plac drumurile cu mașina, acest accesoriu are șanse să îi țină ocupați și liniștiți măcar câteva minute.

Investiți într-o oglindă auto sigură, care se montează și se reglează ușor și nu se sparge.

2. Parasolarul pentru geamul lateral este un alt accesoriu auto care va face călătoriile cu mașina mai liniștite. În primele luni de viață, atenția bebelușilor este atrasă cu ușurință de obiecte mișcătoare, sunete sau lumini puternice. Iar toți acești factori exteriori ar putea suprastimula un copil sensibil. Parasolarul amplasat pe geamul lateral de lângă scaunul auto reduce lumina soarelui, dar ascunde și mișcarea rapidă a mașinii, care ar putea fi neplăcută pentru unii pasageri neobișnuiți cu drumurile.

3. Pe măsură ce cresc, bebelușii devin mai energici și mai jucăuși, chiar și în timpul călătoriilor cu mașina. După o repriză de bălăceală în bălți sau o plimbare în nisip, toate impuritățile de pe încălțăminte ajung pe banchetă. Un accesoriu simplu și deloc costisitor precum o protecție de banchetă salvează mașina de murdărie și are grijă de nervii părinților. În cazul copiilor mai mari, care au acces la tehnologie, puteți lua o protecție cu spațiu pentru Ipad, care își va dovedi utilitatea mai ales la drum lung.

4. Cafeaua de dimineață rămâne doar un deziderat după nașterea bebelușului. Dar dacă aveți noroc și celui mic îi plac plimbările în cărucior, vă puteți bucura și voi de un moment aromat de liniște. Cu un suport de pahar pentru cărucior poți lua cafeaua peste tot fără a-ți face griji că se va vărsa. Pe măsură ce crește copilul, suportul va putea fi folosit pentru sticla lui de apă. Majoritatea producătorilor pun la dispoziție separat acest accesoriu, compatibil cu propriile modele de cărucioare. Dacă aveți un cărucior Yoyo, puteți folosi un suport pentru pahar Babyzen.

5. Nu știu cum este la voi, dar scaunul nostru auto are toate culorile pe el, mai puțin cea originală. De la pete de transpirație la mâncare, cretă și noroi, nimic nu lipsește. Acum este probabil prea târziu, dar ne-ar fi fost utilă o husă pentru scaun. Unii producători comercializează huse potrivite doar cu dispozitivele lor, dar sunt șanse să găsiți ceva compatibil. Important este ca materialele să fie sigure pentru copii și ușor de întreținut.

În sezonul cald, ar fi recomandată și o husă de vară pentru scaunul auto, care protejează dispozitivul și, în același timp, nu permite supraîncălzirea micului pasager.

Pentru mai multe accesorii utile, vă așteptăm și la magazinul Navels din Constanța, Bd. Mamaia 281 C, cu o programare în prealabil.

Surse foto: Pixabay.com, Flick.com, Axkid
Distribuie: