Însărcinată fiind, visam cum îmi voi petrece zilele în parc sau la o terasă, cu bebelușul dormind în cărucior sau jucându-se în liniște acolo. Realitatea a fost tare departe de această imagine. Dar chiar și după experiența noastră, nu cea mai reușită, tot trebuie să recunosc utilitatea acestui dispozitiv de transport. Pentru multe familii, căruciorul este un accesoriu esențial.

Este comod și rezistent

Cărucioarele sunt proiectate pentru a le oferi copiilor plimbări confortabile, cu efort minim din partea părinților. Sunt fabricate din materiale durabile și construite pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a bebelușilor prin poziția de șezut și de somn.

Multe modele fac față și drumurilor noastre deloc prietenoase.

Când purtarea nu este o opțiune

Pentru unele persoane, purtarea bebelușului nu este posibilă. Pot fi probleme medicale, de spate sau orice alt motiv. Și ar fi destul de complicat să mergi la plimbare sau la cumpărături doar ținând copilul în brațe. În acest caz, căruciorul este soluția salvatoare care îți eliberează mâinile și îți permite să rezolvi treburile necesare alături de cel mic.

Pentru că ai de unde alege

Sisteme modulare, landouri, cărucioare sport, pentru jogging, pentru gemeni, pentru drumeții sau teren accidentat. Oferta este atât de generoasă încât sunt șanse extrem de mari ca fiecare familie să găsească un cărucior care îndeplinește toate cerințele.

Un cărucior 3 în 1, cum este și BABYZEN YOYO² , vă scapă de noi achiziții pentru următorii ani, până când copilul va prefera alte mijloace de transport. Include o saltea specială pentru poziție complet orizontală pentru bebeluși, suport pentru cap și protecție pentru picioare, spătar reglabil în poziții multiple și canopi prevăzut cu fereastră pentru a putea monitoriza copilul.

Partea mai grea este să găsiți unul care să-i placă și celui mic

Asigură protecție

În cărucior, bebelușul este ferit de contactul direct cu alte persoane. Cu parasolarul ridicat, cărucioarele îi ascund pe cei mici de privirile indiscrete ale celorlalți.

Accesoriile potrivite asigură protecție de vânt, de soare, de ploaie sau de insecte. Dispozitivele tip landou, pentru nou-născuți, sunt construite astfel încât să creeze o barieră de jur împrejurul bebelușului, oferindu-i în același timp confort maxim.

Un exemplu ar fi modelul 2 în 1 Axkid Life, care include cărucior și landou. Este ușor, din materiale rezistente și prevăzut cu o căptușeală moale. Ideal pentru familiile plimbărețe, care doresc să descopere lumea alături de copilul lor. Poate fi luat și ca bagaj de mână în timpul călătoriilor cu avionul.

În zonele aglomerate, faptul că cel mic stă în cărucior, cu centura cuplată, și nu se poate pierde în mulțime, îi permite părintelui să se concentreze asupra motivului pentru care a ajuns în acel loc (cumpărături, plata facturilor, etc.).

Pentru că bebelușii nu sunt bebeluși decât pentru scurt timp

Pe măsură ce bebelușul crește, devine tot mai greu să fie ținut în brațe. Iar bebelușilor, mici și mari, le plaaaace să fie ținuți în brațe. Și purtarea poate deveni solicitantă, mai ales acolo unde sunt și probleme preexistente. Plimbarea copiilor în cărucior, chiar și pentru câteva minute sau ca alternativă la babywearing, oferă un scurt răgaz și reduce presiunea asupra părintelui.

Te menține în formă

Dacă nu ai timp de exerciții după naștere, o plimbare cu căruciorul ar trebui să facă parte din rutina zilnică. Mersul antrenează mușchii picioarelor și feselor, iar împinsul dispozitivului pune în acțiune mușchii brațelor. Iar slalomul printre mașinile parcate pe trotuar, calcularea unghiurilor de urcare și coborâre de pe bordurile înalte și scările de pretutindeni și manevrarea căruciorului în spații unde nu s-au luat deloc în considerare nevoile părinților dublează efortul depus. Și, deci, arzi de două ori mai multe calorii!

Spațiu de depozitare la drum

Scutece, șervețele, apă, gustări, jucării, haine de schimb, sunt doar câteva dintre lucrurile cu care părinții pleacă de acasă chiar și pentru o scurtă plimbare. Cele mai multe cărucioare sunt prevăzute cu spațiu generos de depozitare, unde își vor găsi locul toate aceste lucruri. E cu siguranță mai bine decât să le înghesui în geantă și să nu găsești nimic atunci când ai nevoie.

Pentru că nu apuci să bei cafeaua dimineața

Cursurile de puericultură ar trebui să includă un segment despre ce înseamnă să îți bei cafea când ai copii. Preparată la 7 dimineața, terminată la ora 16, în cazul fericit. Evident, rece. Dacă ai norocul ca cel mic să agreeze plimbările în cărucior, vei avea suficient timp să savurezi cafeaua așa cum trebuie, la temperatura potrivită. Nu-ți trebuie decât un suport pentru pahar, pe care îl găsești ca accesoriu pentru majoritatea cărucioarelor.

Plimbări plăcute să aveți!

 

 

Surse foto: Pixabay.com, Babyzen, Axkid, Joie
Distribuie: