Săptămâna Europeană a Bebelușilor Purtați (4-10 mai 2020) a fost întotdeauna un prilej de conectare iar acest an nu face excepție. Sub sloganul “Al patrulea trimestru și nu numai”, evenimentul din 2020 promovează importanța primelor luni de viață pentru nou-născuți și familiile acestora.

European Babywearing Week

Al patrulea trimestru se referă de regulă la primele luni de după nașterea bebelușului. Este o perioadă încărcată cu emoții extraordinare dar și cu provocări inedite. Cel mic trebuie să se adapteze noii vieți, în afara pântecelui care i-a oferit până în acest punct hrana, căldura și protecția de care a avut nevoie. Familia, pe de altă parte, trebuie să își găsească echilibrul în noua formulă. Iar aceste contacte clădesc conexiunea care se va dezvolta în timp între membrii familiei, fundamentată pe apropiere, căldură și atașament.

Relația dintre afecțiunea primită în primii ani de viață și dezvoltarea armonioasă a copiilor a fost demonstrată printr-un lung șir de studii. Și nu este nevoie de știință pentru a observa, în jurul nostru, că familiile apropiate răspândesc bucurie, iar copiii crescuți în acest mediu devin, la rândul lor, adulți iubitori de viață și de oameni.

Purtarea bebelușilor este una dintre metodele prin care putem asigura această apropiere. Nou-născuții purtați plâng mai puțin și se dezvoltă optim. Mamele care își poartă copiii pot depăși mai ușor stările negative asociate uneori perioadei post-partum. Iar tații, ceilalți membri și persoanele apropiate familiei au șansa de a se conecta cu noul suflețel din viața lor. Babywearing le oferă acest prilej.

Sărbătorim în acest bucuria de a purta în împrejurări deosebite. Nevoia umană de conectare este pusă la încercare din cauza distanțării sociale, dar conectarea emoțională ne va ajuta să depășim încercările.

Comunitatea Babywearing Constanța sărbătorește online Săptămâna Europeană a Bebelușilor Purtați prin sesiuni live cu super invitați, reduceri și concursuri.

  • Luni, 4 mai 2020, ora 10.00: Workshop „Purtarea și Alăptarea Copiilor”, sesiune live
  • Luni, 4 mai 2020: Concurs online Prima purtare. Primul sistem
  • Marți, 5 mai 2020, ora 10.00: Q&A „Siguranța Copiilor”, workshop Transportul în siguranță al copiilor, sesiune live
  • Marți, 5 Mai 2020, ora 17.00: Workshop Baby Sign Language (Limbajul semnelor pentru bebeluși), sesiune live
  • Miercuri, 6 Mai 2020, ora 11.00: seminar BabyWearing și Montessori, sesiune live
  • Joi, 7 mai 2020, ora 11:00: Kangatraining online
  • Vineri, 8 mai 2020, ora 10.00: Q&A „Totul despre babywearing”
  • Sâmbătă, 9 mai 2020: Concurs online
  • Duminică, 10 mai 2020: „Petrecerea colorată” online

Vă așteptăm pe Facebook pentru mai multe detalii:

Și nu uitați că toată săptămâna aveți reducere 20% la toate sistemele de purtare, utilizând codul EBW2020.

Purtări frumoase!

Distribuie: