În prezent, aproximativ 40% dintre fibrele folosite în industria textilă provin din surse naturale, majoritatea din surse vegetale (bumbac, iută, in, cânepă sau bambus) și doar câteva procente de la animale (lână de oaie, capră, iac, alpaca, viermi de mătase). Restul sunt fibre create artificial, printr-un proces care consumă energie, generează poluanți sub formă de metale grele și dioxid de carbon.

Lâna, delicată cu pielea

Lâna are o durată de viață mai mare decât a altor fibre. Ajută la menținerea temperaturii corpului, protejând în egală măsură de frig și de căldură excesivă. Contrar opiniei generale, îmbrăcămintea din lână este ideală pe timpul verii și limitează transpirația excesivă specifică bebelușilor și copiilor. Poate reține apa în proporție de până la 30% din propria greutate, înainte de a crea senzația de umiditate, iar datorită încrețiturilor naturale pe care le are de-a lungul fibrei, permite aerului să pătrundă, reducând riscul supraîncălzirii. În plus, își păstrează forma mai mult timp datorită elasticității materialului și este 100% biodegradabilă.

 

Lâna merinos este extrem de delicată cu pielea. Are o capacitate mare de reținere a apei în raport cu propria greutate, de aceea hainele din lână merinos sunt ușoare, moi și plăcute la atingere. Conține în mod natural lanolină, care are proprietăți antibacteriene. Nu absoarbe mirosuri și se comportă excelent în cazul petelor, care se curăță foarte ușor. De altfel, îmbrăcămintea din lână nu necesită atât de multe spălări ca în cazul altor fibre, de multe ori fiind suficientă doar aerisirea ei.

 

Bumbacul este cea mai utilizată fibră în cazul hainelor pentru copii. Are un cost redus în comparație cu lâna sau mătasea, dar nu duce lipsă de beneficii. Creează o senzație plăcută pe piele, căreia îi permite să respire. Poate reține un grad mare de apă fără a crea disconfort, fiind astfel potrivită pentru joacă și activități solicitante. Mai mult, îmbrăcămintea din bumbac este rezistentă la frecare, se rupe greu și poate fi spălată la temperaturi foarte ridicate.

Bumbacul organic are o durată de viață mai mare decât a bumbacului produs în mod tradițional, deoarece fibra nu este afectată de vreun agent chimic în timpul cultivării sau procesului de țesut. Produsul finit este de calitate superioară, moale și prietenos cu pielea copiilor.

Fibre speciale

Bambusul este hipoalergenic, antibacterian și are proprietăți de termoreglare, fiind ideal atunci când purtăm mai multe straturi de haine. Îmbrăcămintea din fibre de bambus este lejeră și mătăsoasă sau poate lua în unele cazuri aspect de pânză. Bambusul se potrivește excelent în combinații de bumbac și lână.

Mătasea este o țesătură premium, ușoară, aerisită și foarte durabilă. Îmbracă pielea cu delicatețe, fiind ideală pentru bebeluși. Poate fi purtată indiferent de vreme, deoarece ajută la reglarea temperaturii corpului. Este hipoalergenică, are proprietăți anti microbiene și rezistă bine la murdărie și mirosuri. Iată un număr suficient de motive ce o fac potrivită pentru copii mici.

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru, iar protejarea ei intră în categoria deciziilor care susțin un stil de viață sănătos. Bebelușii au pielea mai subțire și mai sensibilă decât a adulților, de aceea este esențial să fie apărată de factori nocivi. Este recomandat, mai ales în primele luni de viață, să intre în contact doar cu materiale naturale, lipsite de toxine sau agenți chimici.

Îmbrăcămintea din fibre naturale contribuie la un somn mai bun. Reducere șansa de a dezvolta alergii sau eczeme și garanteză sesiuni de joacă neîntrerupte, susținând dezvoltarea naturală și armonioasă a copilului.

Distribuie: