Hainele pentru bebeluși și copii sunt tare drăgălașe. Colorate, haioase, cu tot felul de personaje și zorzoane, numai bune pentru o sesiune foto. Oricât de tentant ar fi să cumpărați în neștire, ar trebui să vă asigurați că banii sunt cheltuiți pe ce trebuie. Mai ales că cei mici cresc repede iar în primii ani de viață veți face multe astfel de investiții.

Calitate și confort

Indiferent de trenduri și preferințe, îmbrăcămintea pentru copii trebuie să fie funcțională. Să țină de cald atunci când este frig, să protejeze de ploaie sau vânt și să nu favorizeze transpirația. Să fie rezistentă la joaca intensă a copiilor și să se curețe ușor. Să le permită să alerge, să se cațăre, să se târască, să exploreze în ritmul lor, fără a-i deranja.

De aceea, poate că cel mai important criteriu atunci când cumpărați îmbrăcăminte pentru copii este calitatea materialului. Pielea sensibilă a bebelușilor are nevoie de fibre naturale, fine și confortabile. Puteți alege lână, bumbac, mătase, bambus sau orice combinație între ele. Variante există din plin, într-o multitudine de culori și printuri simpatice.

Mărimea potrivită. Ideal ar fi să cumpărați mărimea pe care o poartă copilul la momentul achiziției. Hainele mici restricționează mișcările, iar cele mari ar putea deranja. Tendința generală este de a cumpăra haine mai mari, dar există riscul ca acestea să rămână nefolosite sau să nu asigure confortul necesar, mai ales dacă sunt de sezon: copilul va purta o geacă mai mare toată iarna, iar anul următor mai mult ca sigur nu îi va mai veni. În cazul articolelor de bază, precum colanți sau body-uri, acestea pot fi cumpărate cu o mărime mai mare.

Sigură pentru copii, utilă pentru părinți

Siguranța este pe primul loc. Ornamentele aplicate, precum nasturi sau paiete, ar trebui evitate. Bebelușii au tendința de a duce totul la gură iar aceste accesorii se pot desprinde și pot fi înghițite. Nici îmbrăcămintea cu ațe sau cordoane în care s-ar putea încurca cei mici nu este recomandată. Verificați dacă fermoarul are protecție la capăt, astfel încât să nu zgârie.Luați în calcul că îmbrăcatul nu va fi activitatea preferată a copilului.

Îmbrăcămintea din lână este o investiție pe termen lung. În acest caz, puteți lua chiar o mărime mai mare. Multe se pot adapta ritmului de creștere al copilului; au mâneci și manșete reglabile și talie ajustabilă. În plus, lâna preia forma corpului și nu se va simți prea largă sau strâmtă. Pentru inspirație, găsiți și la Navels modele variate.

Îmbrăcăminte pentru orice vreme. Câteva articole ar trebui să se regăsească în garderoba fiecărui copil, mai ales dacă ieșiți la joacă indiferent de vreme: câteva rânduri de pantaloni și body-uri din fibre naturale, potrivite pentru întregul an, overall din lână, ușor de îmbrăcat și ideal pentru primăvară și toamnă, straturi pentru temperaturile scăzute (despre straturi puteți citi mai mult aici) și cizme de ploaie și haine impermeabile pentru sezonul ploios.

Îmbrăcămintea bebelușilor trebuie să fie ușor de pus și să asigure acces rapid la scutec. Hainele foarte mulate sau cu mulți nasturi, de exemplu, ar putea să vă dea dureri de cap.

Economie în bugetul familiei

Utilizări multiple. Body-urile, salopetele sau colanții pot fi purtați într-o mulțime de împrejurări: la somn, la joacă, la plimbare. Îmbrăcămintea versatilă își scoate toți banii și vă ajută să economisiți pe termen lung.

Faceți schimb. Scoateți la vânzare produsele pe care nu le mai folosiți, aflate în stare bună, și cumpărați la rândul vostru haine de la alți părinți. Spre exemplu, îmbrăcămintea din lână se păstrează foarte bine și poate fi folosită de mai  mulți copii.

Cumpărați la reduceri. Dacă nu vreți neapărat să fiți în trend, așteptați reducerile de final de sezon pentru a umple dulapul. Sigur găsiți și la Navels câteva produse care vă vor face cu ochiul. Recomandarea este cu atât mai utilă atunci când cumpărați îmbrăcăminte costisitoare.

Brand sau fără nume. Mai important decât brandul este calitatea produselor. Veți găsi cu siguranță haine comode și simpatice și la firme mai puțin cunoscute. Este recomandat să alegeți companii dedicate articolelor pentru copii în defavoarea brandurilor care produc de toate. Veți plăti rezonabil pentru un produs superior.

Cumpărături inspirate!

Surse foto: flick.com, pixabay.com
Distribuie: